Oktoberfest vs Târgul pălincarilor

             IO beau. Cu măsură, indiferent cât are măsura. Alcoolu’ nu e neapărat un lucru rău. E ca macu’. Şi macu’ e bun, dulce şi inofensiv dacă-l bagi în cozonac. Da’ dacă-l combini cu nişte sucuri şi faci din el puţin praf alb ilegal, atunci îţi cam dă dureri de cap. Alcoolu’, dacă ştii să-l bei cum trebuie (să nu dai pe jos) e combustibil pentru suflet şi cuget şi unge toate rotiţele ce învârt mintea… şi gura.

Te face mai comunicativ, mai îndrăzneţ, mai visător, te scoate din priză şi la sfârşit de săptămână ăsta-i un lucru foarte bun. De aia-i week-end, să ne deconectăm.

Pe principiul ăsta au mers sutele de orădeni aseară la Oktoberfest, în faţă la Ramada. Io vorbesc numai de aseară, că io aseară i-am văzut. Când am ajuns acolo am crezut că-i nuntă ca-n vremurile mele. Ditamai cortu’, mese şi băncuţe de lemn pline de  cheflii rumeni în obraji, ce se legănau dintr-o parte în alta pe muzica unei formaţii nemţeşti. Cel puţin aşa am auzit io, că-s nemţi, da’ jumătatea de oră cât am stat acolo, o singură melodie am auzit în germană. Or fi uitat… Da’ să revin la idee. Care idee este… de ce mama dracului şi cu ce scop şi cu ce drept şi… Ahhh! Crimă! 6 lei un pahar de bere de 400 ml, pe sfert plin cu spumă, care nu mai avea nici bule nici putere. Cam tot atâta un păhărel de vin. La mâncare nici nu m-am mai uitat. Ce e şi mai enervant la genu’ ăsta de petreceri e aventura prin care tre să treci până ajungi în posesia paharului de fericire, fie el şi la preţu’ ăla.
1.      Stai la coadă. Mare.
2.      Ajungi la casă.
3.      Plăteşti.
4.      Iei bonu.
5.      Te duci mai departe la celălalt gemuleţ.
6.      Dai bonu.
7.      Ai uitat restu.
8.      Te întorci, iei restu.
9.      Tipa căreia i-ai plătit vine la gemuleţu ăstalalt.(??)
10.   Îţi pune berea.
11.   Ţi-o dă. Sfârşit.
În fine, ideea e că o fo’… naşpa. Din punctu’ meu de vedere, cel puţin. Şi nici să vrei nu te puteai pili. Bere slabă, scumpă, lume prea multă şi hituri americane cântate de nemţi pe jumătate beţi… Am plecat.

Am ajuns în parcu’ Bălcescu, e ăla de pe lângă grădina zoologică. Acolo, alt eveniment bahic. Târgul pălincarilor. Artişti de muzică populară care cântă muzică populară. Loc la mese. 100 ml de pălincă cu 3 lei. Lume multă. Mizerie pe jos, da’ asta deja e tradiţie la români, aşa că nu mai comentez. Oricum, mie mai mult mi-o plăcut acolo. Pe gustu’ meu. Şi am gustat, oho… M-am ameţit cu 6 lei. Am şi mâncat. O fo’ bine.
Morala? Între bere scumpă şi pălincă ieftină, pălinca întotdeauna câştigă. Nu?

 

 

Parerea ta?

2 comments for “Oktoberfest vs Târgul pălincarilor

 1. octombrie 2, 2013 at 10:38 pm

  Scriu foarte urât, de fapt, dar în cuvinte frumoase…
  Du-te la Oktoberfest, daca vrei, nu te lasa condusa de alte forte decât de vointa ta. Nu-s sfaturi, nu dau sfaturi, observ doar ce e aproape evident. Vrei sa mergi dar te temi de vreme… Picaturile de apa si vântul produc daune în sute si sute de ani, ori n-o sa traim atât… sper. Chiar sunt foarte curios cum e adunarea aia în Bucuresti, fata de Oradea. Sa-mi spui, daca mergi.

 2. octombrie 1, 2013 at 8:03 am

  Ce frumos scrii!
  Si eu beau, dar putin. Seara, un paharel de vin. Hai doua. Daca am musafiri, il fac sprit. Pentru ca dezleaga limba si a mea …
  Si in Bucuresti se organizeaza un Oktoberfest. Nu stiu ce sa zic … sa ma duc, sa nu ma duc … las vremea de afara sa decida dupa mine. La noroc!

Ai ceva de zis? Zi!