Supermarket-urile, orădenii și Candy Crush

supermarketIO n-am jucat niciodată Candy Crush. Probabil nici n-o să joc. Dar, de multe ori, cumpărăturile le fac, ca marea majoritate a orădenilor și românilor de pretutindeni, în supermarket. Azi, totuși, mi-am dat seama că nu-i nimic „super” în supermarket. Prețurile îs aceleași, calitatea e aceeași și servirea lasă, de multe ori, de dorit. Așa că… unde-i supermarketu’ ăla, în Oradea, care e chiar… super?

Le-am încercat pe toate, de la mic la mare, de la cunoscut la mai puțin cunoscut și tot nu pot spune că fac mare economie sau îs deosebit de satisfăcut de calitatea produselor sau a servirii. Stau de multe ori la cozi uriașe, mă enervez de multe ori fiindcă nu funcționează casele de marcat sau gadgetu ăla de citit codu de bare… Cumpărăturile mă enervează, mă stresează și mă dezamagesc, indiferent unde le fac.

Nu știu dacă toți orădenii simt asta. Dar dacă sunt și unii mulțumiți de serviciile unui anumit supermarket, aș vrea să știu și io… care? Unde pot să merg, să cumpăr, să plătesc, fără neajunsurile de mai sus. Unde pot cumpăra cu sentimentul că fac bine ce fac și mă mai și relaxez? Pot fi cumpărăturile în supermarket ca un joc relaxant de Candy Crush? Și dacă da, care e supermaketu ăla și de ce?

Io pun pariu că nu există.

Parerea ta?

5 comments for “Supermarket-urile, orădenii și Candy Crush

 1. august 13, 2015 at 6:30 am

  Eu prefer Lidl, brand-uri mai putin cunoscute dar produse de calitate mai buna… cel putin la mezeluri si lactate. De exemplu, la kaufland nu prea vezi pe etichetele mezelurilor procentul de carne, grasime, amidon, soia, si alte porcarii… la Lidl la majoritatea scrie… poate ca or fi produse din Germania (si alte tari) unde se aplica altfel legea?

  • august 13, 2015 at 1:29 pm

   Da, Lidl a devenit si optiunea mea preferata si nu doar la mezeluri si lactate. Au un raport calitate/pret foarte bun si asta tocmai datorita lipsei „taxei de brand”. Adica banii aia pe care-i dam in plus doar de dragul de a lua ceva „de marca”. Cat despre informatiile de pe etichete, din cate stiu eu, normele europene nu prevad o detaliere specifica ci obliga producatorii sa furnizeze un set anume de informatii (gramaj, calorii, etc), in functie de categoria de produs. Dar si eu am ramas placut surprins cand am gasit informatii detaliate si valoarea energetica (caloriile) pe bere! Asa ceva nu am mai vazut (ce-i drept, nu e la fel la orice marca) si sunt convins ca multi ar ramane surprinsi sa vada cat de multa „burta de bere” este intr-o sticla de fericire amaruie. 🙂

 2. Ek Ro
  septembrie 14, 2014 at 4:11 pm

  Solutia mea….cumparaturi cam odata pe luna(nu conteaza din care supermarket,toate sunt la fel)…o singura coada,o singura casierita cu alura de director bancar(sau una cu 14 maini stangi,dupa caz) si o lista stricta cu cele necesare…pretul si calitatea oricum,difera de la o zi la alta.

 3. cristian
  februarie 10, 2014 at 1:14 am

  Exista , ii zice tesco ii aci peste drum de mine si pana acuma eu nu am vazut ca ei sa aiba probleme de genul , asa ca misca-ti curu’ in Anglia si nu o sa mai fi dezamagit de acest capitol. :))

  • februarie 10, 2014 at 4:29 pm

   Esti tare ma… Foarte tare… Nu stiu daca ai observat, din titlu, subiectul blogului si toate cele, da’ io vorbeam de Oradea. Care e intr-o tara numita Romania. Nu Anglia. Anglia nu e tara. E judet in Tara Galilor, din cate stiu. Sau Irlanda… Oricum, undeva prin Africa… Si Tesco… Exista doar in basme. Nu in Oradea… Got it?

Ai ceva de zis? Zi!