Pocăiții, oameni ai dracului…

pocaitPlină-i Oradea de pocăiți. IO așa le zic la toți ăia care nu-s ortodocși sau catolici. Că din puțina istorie câtă știu, astea două religii au fost primele în România și io astea le recunosc mai apropiate de conceptul meu de credință și religie, pe care-l puteți vedea aici. Pocăiții îs doar adepții celor care și-au dat seama că se pot face bani din religie și și-au inventat ei credințele și sectele lor, cu miile, la care s-au îmbulzit apoi toți inadaptații care nu fac față cerințelor creștinismului original, sau vor să pară ceea ce nu sunt. Plimbându-mă azi, pe net, am văzut articolul ăsta. Despre secte care se ceartă, se dau în judecată, despre bani, corupție și oameni ai dracului… de lacomi. Despre pocăiți. Am râs bine. Așa că îmi zic și io părerea proprie, legat de ei, că de aia am blog.

Nu-i suport. Nu există niciun alt motiv care să mă facă să judec o persoană fără să o cunosc, în afară de ăsta: e „pocăit”. Dacă e, atunci sigur nu prea am ce discuta cu el, decât dacă mă forțează împrejurările. Iar dacă trebuie, totuși, să interacționez cu respectivu’, o să am grijă să-mi bat joc de pocăința lui, la fiecare două-trei cuvinte. De ce? Pentru că toate experiențele mele cu pocăiții au fost negative.

Când eram mic, în sat, duminica pocăiții mergeau la „adunare”. Așa îi zicea la țară. Și dacă te uitai la ei mai atent, îți dădeai seama că, de fapt, erau ratații satului. Cei care beau, cei care făceau scandaluri, mincinoșii și curvele. Când am auzit însă că merg acolo și nu la biserica noastră, am întrebat de ce. Și mi-au spus că biserica lor e cea mai bună și i-a schimbat radical. Și nu mai beau, nu mai preacurvesc și se simt mântuiți și salvați din pierzania în care căzuseră. Pe dracu! După 2 săptămâni, vecinu’ ăla, pocăit, iar s-a îmbătat criță, a spart geamuri, și-a bătut toată familia și a primit și o cafteală de la polițiști. Dar duminica următoare mergeau toți la… adunare. Să scape de păcate, iar. Și iar, și iar…

Exemple de genul celui pe care tocmai l-am spus, am văzut și auzit cu sutele, de-a lungul timpului. De acolo sila pentru pocăiți. Probabil că nu toți sunt cu doua fețe. Una pentru lume și alta pentru acasă. Probabil că sunt și cei care chiar cred și care au sufletul și cugetul împăcat și înălțat de credința lor. Bravo ălora, da’ am mai spus, regula o face majoritatea. Și majoritatea sunt niște curve în ce privește religia. Fideli imaginii, purtând masca pioșeniei, dar roși pe dinăuntru de viermii viciilor și ai păcatului. Așa că eu îs lămurit.

Pocăiții nu-s mai buni. Credința lor nu e mai puternică. Religia lor nu e mai bună. E doar mai… simplă. Mai ușoară. Mai iertătoare. Și ca la orice promoție prea bună să fie adevărată, cei lacomi și comozi se adună cu grămada. Și înghit tot ceea ce le vinde traficantul de religie, că să-i zic păstor sau pastor mi se pare hilar, iar apoi se bat cu pumnul în piept că sunt mai buni, doar fiindcă ei au religia lor. Și uite, ca-n articol. Iau terenuri, în numele religiei, strâng bani în numele religiei și fac afaceri. Cu religie! Mai las-o dracului de pocăință…

Parerea ta?

39 comments for “Pocăiții, oameni ai dracului…

 1. noiembrie 5, 2016 at 8:54 pm

  Mai oameni rai ce suntem.., va credeti mai buni unu decat celalatar,ar fi bine sa se uite fiecare in dreptul lui..

 2. roxana
  iunie 25, 2016 at 10:44 am

  pocaitii tin cu dracu

 3. silvya
  februarie 14, 2016 at 11:07 pm

  Imi pare rau pentru experienta ta proasta cu unii pocaiti, fiecare religie are uscaturile ei. Legat de faptul ca iti bati joc de pocainta lor. As vrea sa-ti reamintesc ca este porunca lui Isus ca oamenii sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu asa ca mai bine ai citi Biblia si ao avea grija de ce itu bati joc.

  • claudia
   august 23, 2016 at 1:58 pm

   Pocaiti sunt cei mai rai oameni isi pun reguli din ar fi nu au voie la mare sunt dezgustata de oameni nebuni

 4. vivian
  ianuarie 28, 2016 at 8:08 am

  Am citit pe aici unele comentarii de ale pocaitilor si mi-am dat seama ca in ipocrizia lor apara pe cei ce faptuiesc pacatul!
  Ce anume nu va place? ca frunzadebrusture a relatat ce a vazut? De ce nu sunteti lumini? Ba daca sunt curvari si pastori sodomiti si surori curve nu le mai tineti palma! biblia spune sa nu pui poveri pe umerii altora daca nici tu nu le poti duce! Pai exemplu cel mai concludent e urmatorul: In toate lucrurile sa umblati la fel! Ce umblati voi la fel ? numai penticostalii cate feluri sunt…. cum sunt aia din Timisoara vis-a vis de cei din Moldova?aveti tot felul de ineptii 80% sunteti fatarnici! daca va marturisiti pacatele va barfeste cel caruia i-ai marturisit! Va bateti copii! sunteti intoleranti cu cei din jur! daca te referi la vaduve si la orfani si ajutorarea lor soro ii ajutati numai pe ai vostri!un amarat din lume poate sa moara de foame doar 1-2 % de la pocaiti ii da ceva si aceea is veniti de la ortodoxi!Apoi cine va credeti voi? de va trageti mantuirea numai pentru voi si altii nu au cerul? adica voi puteti pacatui cat vreti va cereti iertare si o luati de la capat! cate rauri de sange trebuie sa curga din Isus ca sa va spele pacatele?Ba macar ceilalti au o smerenie si nu se bat cu pumnul in piept stau la mila lui Dumnezeu ….atitudinea voastra nu este mandrie si trufie? faceti voi trocuri?!mai, mai ce mai sariti si va aparati….da-ti uscaturile in foc curatati mizeria si apoi fiti smeriti si pocaiti!

 5. Dan
  septembrie 7, 2015 at 10:09 am

  Toti va da-ti stiutori da nu stiti nimic,indiferent de pocaiti de ortodoxi de orice alta religie nu stim nimic nu stim nici daca biblia e adevarata…”La inceput a fost cuvantul ce a capatat sens prin opera marelui arhitect de Univers,nu-i stres ca-l confundati cu vorba da-i stres ca-l citati pe Isus desi nu la-ti inteles…Pilda fiului risipitor e defapt despre un inger,fiu de creator, cazut din cer,iluminator, Lucifer,iluminarea e o crima?..copii nu vin la Iisus tot ca sa i-a lumina?
  Cine-i de vina ca mintiile voastre goale nu gandesc deloc..

 6. iosif
  iulie 28, 2015 at 7:49 pm

  Cind vei sta in fata lui dumnezeu ,dumnezeu iti va respecta dorinta ta care ai aleso aici pe pamint.Iadul pentru foarte multi este inteles prea tirziu.domnul sa aibe mila de tine

 7. iosif
  iulie 27, 2015 at 5:17 pm

  SI INCA CEVA ,ERA SA IMI SCAPE,STI UNDE VEI VEDEA RELIGIE AFACERISTA ? LA PRISLOP. AIA DA AFACERE DE 15 MILIOANE DE EURO.ISUS NU VINDE MINTUIREA SI NU TREBUIE MATANII CA SA FI IERTAT,NU PREOTI IARTA PACATELE ,CI ISIUS CRISTOS.IN NIMENI ALTUL NU ESTE MINTUIRE, CACI NU SETE SUB CER ALT NUME DAT OAMENILOR, IN CARE TREBUIE SA FIM MINTUITI.[FAPT4,12] NU ARSENIE BOCA SAU MI STIU CITI SFINTI.

  • iulie 27, 2015 at 7:42 pm

   Sincer, nici nu am mai citit ce ai scris. M-am plictisit. Esti la fel de enervant ca pliantele pe care pocaitii mi le lasa in posta, saptamanal, sau ca aia care mai bat din cand in cand la usa, sa-mi zica sa ma pocaiesc. Cum am zis… imi vine greata…

   • Po Caitul
    octombrie 5, 2015 at 10:42 pm

    Tare mi-ar place sa stiu cine esti curajosule ascuns in spatele acestui pseudonim sa-ti dau niste ore de religie asa in legea mea…sa vezi daca nu te vei pocai din prima ora

    • octombrie 7, 2015 at 5:40 pm

     Asa, bravo, adevarat spirit pocaiesc este in vorbele tale :)). Cat despre pseudonime, ascuns si alte cele, trimite un e-mail pe adresa de pe pagina de contact de pe blog si iti voi trimite datele mele personale, cu o invitatie la o discutie despre religie. Iar daca chiar esti pocait si ai chef de scandal, te trimit unde ti-e locul, cu religie cu tot: in iad.

   • gabi
    februarie 22, 2016 at 1:39 pm

    gand la gand ! ce m-au mai ars „fratii ” si pe mine ….
    sunt prefacuti ,dornici sa isi atinga scopul fara a se uita in urma ,sunt atat de dezamagita doarece persoane in care am crezut au dat masca jos atunci cl a foand scopul a fost atins !

 8. iosif
  iulie 27, 2015 at 5:05 pm

  Pricepe omule eu nu am o religie ca preotul tau din parohia ta, eu am credinta care este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite,o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. [EVREI 11,1] . Credinta in ISUS CRISTOS .Te intreb,crezi ca isus cristos a murit si pentru tine ,ca sa fi mintuit? Evanghelia asta a lui cristos va fi pentru tine DE MARTURIE daca nu te pocaiesti . Vei sta intro zi inaintea lui DUMNEZEU si te va condamna pentru refuzul de a primi ca domn si mintuitor pe isus. Inca ai aceasta ocazie azi sa te intorci la isus ca sa fi mintuit.[ISA1,16] [FAPT20,21][ROM2,4].VIATA TA SE POATE SFIRSII MIINE ,ca ori cit de grozav esti nu poti sa fi stapin pe viata ta, pentru ca dumnezeu ti-a dat-o si tot EL ti-o ia.IMPORTANT ESTE NU CUM TE NASTI ,CI CUM MORI ,MINTUIT SAU NEMINTUIT?.LASA URA SI VINO LA CEL CARE TE IUBESTE ,LA ISUS CRISTOS,ISUS PENTRU FIECARE STROP DE URA , ARE UN OCEAN DE IUBIRE SI TE IUBESTE SI PE TINE.ISUS a venit sa-i salveze pe cei care nu se pot salva singuri.Ma voi ruga pentu tine.Credinta in isus nu se negociaza si nici nu se cumpara si nici vinde, nici afaceri nu se face ,CI SE ACCEPTA PERSONAL.

 9. iosif
  iulie 26, 2015 at 5:26 pm

  ps. POCAITII SUNT AI LIU DUMNEZEU AMIN

 10. iosif
  iulie 26, 2015 at 5:23 pm

  la gindirea care o ai, fereasca dumnezeu sa fi cea ce gindesti .credinta in ISUS CRISTOS mintuieste ,si asta nu o urmezi ORICUM trebuie sa te lepezi ura care te stapineste si sa iubesti pe cei ce te bleastama si sa binecuvintezi,iata implinirea bibliei adliteram. dumnezeu ne cere sa ne POCAIM,pentru ca DUMNEZEU da este bun dar este si DREPT si asta nu inseamna ca daca este bun, si tolereaza pacatul el va dfistruge pacatul impreuna cu oameni care nu se vor pocai.citeste CUVINTUL LUIO DUMNEZEU 2petru 3,7.Cu religia vei merge in iad ,cu POCAINTA AUTENTICA VEI MERGE IN CER.Nu faptul ca iti faci crucete face credincios,uitate la hoti cind merg la furat isi fac cruce ,cei care injura de dumnezeu si bleastama mint se uita la nevasta altuia cind trec pe linga biserici isi fac cruce, acestia isi spun ca sunt crestini de 2000 de ani. Nu iti stiu numele cristos te iubeste ,iubeste si tu pe cel care a fost RASTIGNIT PE CRUCE SI VA FI DE AJUNS. SI CREDEMA NU TE VA PEDEPSI,DACA TE POSAIESTI, tu nu ai dreptate DUMNEZEU ARE PRIMUL CUVINT SI ULTIMUL. CARE CUVINT IL VEI AUZI VINO ,SAU PLEACA ? DOMNUL SA AIBE MILA DE TINE. AMIN .

  • iulie 26, 2015 at 7:12 pm

   Mda. Nu ma voi pocai. Niciodata. Iar genul asta de „reclame” pentru pocainta, cum e si comentariul tau, imi fac greata. Dumnezeu te va pedepsi, pe tine si toti pocaitii care vad religia ca pe o afacere.

   • claudyu
    martie 19, 2016 at 9:11 pm

    in biblia ta scrie multi sunt chemati putini sunt alesi
    cauta sa faci parte dintre cei putini

  • Vivian
   februarie 2, 2016 at 1:22 pm

   Ba Iosife faci de rusine numele pe care il porti!
   De unde stii tu relatia lui Frunzadebrusture cu Dumnezeu? de unde stii tu ca nu are el o relatie cu Isus care e mai sincera de cat cea care o trambitezi Tu?Ba da pocaitoii care isi bat nevestele si copii care alearga pe la Adunari si se dau ingeri de lumina si acasa sunt demoni aia cum sunt? Sau in cazul asta ai tu un raspuns: pocainta este individuala,nu? De ce ii ajutati si asta numai cand vreti voi si numai pe ai vostri? Isus nu a murit pentru toti? De ce aveti voi impresia ca numai voi sunteti mantuiti si altii nu?Ba va enerveaza cand vi se da pe fata pacatul?Fiti buni , fiti lumini, fiti milostivi ca sa nu fiti pietre de poticnire pentru altii!!! Nu mai pune tu palma si apara pe toti marsavii sau iesti si tu unul din ei?

 11. iulie 13, 2015 at 9:40 am

  Faptul ca ai avut experiente naspa cu pocaitii nu inseamna ca esti in masura sa ii judeci si sa ii numesti asa cum i-ai numit. In primul rand nu inteleg cu ce anume te-a afectat si te afecteaza faptul ca ei isi traiesc viata asa cum o fac, si in al doilea rand ceea ce vad ca tu cunosti despre pocaiti este foarte eronat. Nu ne credem cei mai buni, nu credem ca religia noastra este cea adevarata, personal cred (si stiu ca sunt multi pocaiti care cred la fel ca mine ) sunt oameni buni si rai in orice religie. Sunt oameni de admirat atat in religiile neoprotestante cum sunt si oameni de admirat de religie ortodoxa. Dar intr’adevar sunt si exemple rele in ambele cazuri. Diferenta o face inima, si nu religia.
  Si probabil Dumnezeu nu te va pedepsi pentru acest articol, pentru ca intr’adevar Dumnezeu e bun si indurator, dar Dumnezeu e si un Dumnezeu drept si sfant.
  Si chiar as mai avea o intrebare.. cu ce e mai usoara religia „pocaitilor”? Noi nu trebuie sa ne spovedim odata sau de doua ori pe an, si in restul timpului sa facem tot ce ne doare capul. Personal eu, in biserica din care fac parte, dau socoteala pentru faptele mele, ceea ce nu pare mai usor din perspectiva mea. Noi incercam sa ducem o viata curata inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor, ceea ce e mai greu decat a face tot ceea ce ne-ar trece prin cap. Dar o facem nu pentru ca asa ne zice cineva de la amvon, ci pentru ca asa ne zice Biblia.

  • iulie 13, 2015 at 9:02 pm

   Adina, la primul paragraf logica ta de viata a esuat lamentabil. Eu, la fel ca oricare alt om, am tot dreptul si sunt in masura sa judec oameni si intamplari, pe baza experientelor MELE, bune, sau proaste.

   Si iti mai raspund doar la intrebarea „cu ce e mai usoara religia pocaitilor?”, pe scurt. Ti se iarta pacatele daca te pocaiesti, pe cand, la ortodocsi, spre exemplu, le duci cu tine la Judecata de Apoi, sperand ca faptele tale bune sa cantareasca mai greu, la final. Na, cum e mai usor?

   Cat despre exemplele rele din fiecare religie, diferenta pe care o face inima, s.a.m.d, am scris si eu asta, in articol. Si nu contest credinta, contest doar religia. Credinta intr-un Dumnezeu uneste oamenii, religia (si multitudinea de religii) ii dezbina. Ca exemplu – toate comentariile de la acest articol. Si toate razboaiele pe criterii religioase, incepand cu cruciadele si terminand cu terorismul. Intelegi? Dar, cu toate astea, am dreptul la parerea mea, iar eu mi-am exprimat-o. Atat.

 12. Maria
  iunie 26, 2015 at 6:36 am

  Am avut o intentie sa iti urmaresc blog-ul dar am renuntat. Esti prea limitat in gandire.
  O zi buna.

  • iunie 26, 2015 at 7:00 am

   Buna.

   1. Nu exista „prea limitat”, e fie limitat sau nelimitat. Cunostintele tale in materie de limba romana sunt limitate.
   2. Intentia conteaza.
   3. Precis esti pocaita.

   O zi buna.

   • Maria
    iunie 26, 2015 at 10:28 am

    Multumesc pentru corectie, Nu ai cunoscut toti pocaitii din lume ca sa ai dreptul la o parere asa generala.
    Este frumoasa intentia ta de a scrie pe un blog dar incearca sa scrii ceva cu rost ca e plin internetul de cuvinte aruncate.

    • iunie 26, 2015 at 2:42 pm

     Cu placere. Nu vreau sa cunosc toti pocaitii din lume si nici nu am cum, logic… Blogul pe care scriu (personal) exprima pareri personale cu privire la viata si ceea ca ma inconjoara. Asta e ideea de baza a unui blog personal si te indemn sa incepi si tu unul, daca tot ai scris, deja, aici, o gramada. Parerea celorlalti (inclusiv a ta), cu privire la ceea ce scriu eu pe blogul meu, nu o pot schimba si nici nu incerc. Suntem ceea ce gandim, fiecare in parte. Si eu, la fel. Iar despre acest articol pot doar sa mai spun ca, DA, condam conceptul de pocainta asa cum se reflecta el in religiile afiliate acestui concept in ziua de azi, dar (am spus si in articol, poate prea subtil), nu condamn oamenii pentru convingerile lor, chiar daca acestea nu imi plac. Acestea fiind spuse, sunt sigur ca o sa gasesti pe blogul meu si articole care iti vor placea, exceptandu-l pe acesta. Iar parerea mea despre religie si Dumnezeu, redusa la esenta ei, o gasesti in articolul acesta: http://frunzadebrusture.com/2013/10/si-totusi-se-misca/ . Oricum, multumesc pentru feed-back. O zi buna.

 13. eu doar eu
  decembrie 1, 2014 at 9:09 pm

  Domnu sa aibe mila de noi toti! Sa ne pocaim cu adevarat ca, Domnu nostru vine si cum ne va gasi?cititi Biblia si cereti Domnului intelepciune sa intelegeti.Amin.

 14. Ek Ro
  septembrie 14, 2014 at 4:50 pm

  Am eu o raca,asa,impotriva asa-zisilor „pocaiti”…dom’le,cu ce tupeu imi bati la usa la ora 8 sau 21? cu ce tupeu ma opresti pe strada in plina ploaie sa incerci sa imi tii o predica?mai esti si ofensat de faptul ca iti dau cu flitul…nu,nu am nevoie sa-mi explici tu din Bliblie(surpriza,o cunosc mai bine ca tine) …eu iti pot tolera credinta,eu nu te condamn din cauza credintei tale ,dar Tu o faci! TU.. ,penticostal,jehovist,baptist,catolic ,ortodox sau ce alta religie mai imbratisezi,Tu ma condamni ,pentru ca sunt Atee….voi fi eu mai tampitzica asa,de felul meu, dar ..parca…baza oricarei religii e …Toleranta?(iubeste-ti aproapele)..(nu judeca,sa nu fii judecat)

 15. Denisa
  septembrie 12, 2014 at 9:26 pm

  Da, am ceva de zis! Spor la pupat bucati de lemn, si luat microbi! Nici macar nu stii ce semnifica cu adevarat cuvantul “pocait”! Mai bine documenteaza-te inainte, apoi scrie! Adevarul adevarat se gaseste in Biblie, nu in religia Ortodoxa, nici in cea Catolica, nici la Baptisti, nici la Penticostali etc. Credinta trebuie sa vina din inima, nu ti-o poate da popa, atunci cand ii bagi spaga in buzunar. Si nici gainile aruncate dupa sicriu! Si crede-ma ca nu “pocaitii” vor sa construiasca nu stiu ce “Locas Sfant” cica, in care statul e obligat sa bage sute de mii de euro. Si platim sume mari sa aducem niste oase, in loc sa cumparam macare pentru orfelinate si case de batrani. Sunt baptista, si de multe ori nu sunt chiar cum ar trebuii sa fiu, si din pacate nu sunt vrednica sa ma numesc pocaita, dar sper ca Domnul sa ma ajute sa fiu pocaita! Pentru ca dragul meu, sa fi smerit, e un lucru care te inalta, nu te injoseste! “Smerenia, care aseaza lucrurile la scara lui Dumnezeu, este de asemenea scara care ne permite sa urcam la Dumnezeu.” -Vladimir Ghika. Sper ca Domnul sa se indure de tine!

  • septembrie 12, 2014 at 10:22 pm

   Prea multe semne de exclamare. Si ironie seaca. Si poti sa spui direct ca Domnul ma va pedepsi, fara sa maschezi amenintarea asta cu expresii fatise, care Ii pomenesc numele. Stiu, nu doarme, vede tot si pedepseste. Am mai vazut un comentariu asemanator. Dar eu prefer sa cred ca El e bun si atunci nu va face niciodata rau. Indiferent de religie. Si am scris si in articol. Tot ce conteaza e credinta. Si iti urez sa o gasesti si sa o urmezi. Oriunde, oricum.

   • iulie 11, 2016 at 3:27 pm

    da,ai perfecta dreptate,dar Dumnezeu este si un foc mistuitor.De 3 lucruri avem nevoie sa ajungem in cer:credinta,nadejde,dragoste.Dar in cer vei ramane numai cu dragostea.Deci,nai dragoste, NU intri in imparatia lui Dumnezeu.Dau slava Lui ca am ajuns sa iubesc,chiar si pe cei ce ma urasc.Aleluia,Glorie Domnului Isus.AMIN

  • septembrie 12, 2014 at 10:35 pm

   Si inca ceva. Ca trebuie sa intreb. Ai zis ca adevarul e in Biblie. Ortodoxismul si catolicismul sunt cele mai vechi religii bazate pe Biblie. Si o respecta ad literam. Iar in Biblie semnul crucii e sfant si respectat. Si e facut si azi de ortodocsi si catolici deopotriva. Dar nu de… pocaiti. De ce?

   • Didi
    iulie 6, 2015 at 7:05 pm

    Sti de ce pocaiti nu fac semnul crucii , pentru ca pocaitii nu isi fac cruce ci poarta crucea , ii ceva diferit ,

   • Vivian
    februarie 2, 2016 at 1:52 pm

    Sa-ti raspund de ce nu fac pocaitii cruce. Desi sincer eu nu sunt impotriva crucii si a semnului facut. Ei considera acest lucru ca nu trebuie facut pentru ca au interpretat biblia ca lemnul adica crucea pe care a fost rastignit Isus este un semn de ocara si ca de fapt sangele Lui te sfinteste si te curateste de pacat si nu lemnul. Adica de ce nu zic cei ce fac cruce si sfintele ”piroane”….”ciocan”….etc.Chestii de interpretari ….adica sa fie ei mai altfel. Aceeasi interpretare o dau si pentru icoane, sfinti etc. Motiv: Singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu este ISUS HRISTOS ,doar prin sangele varsat de Isus poti primi mantuire.
    Ce ma deranjeaza pe mine este fix ce ai punctat si tu anume tot biblia spune ca in toate lucrurile sa umbati la fel ori domniile lor numai la fel nu umbla :cate bordee atatea obiceie…….

    • IsusLuminaLumii
     februarie 19, 2016 at 1:47 pm

     Total gresit domnule, Dumnezeu spune in Cartea Cartilor – BIBLIE caci nu ai voie sa te inchini la idoli, nici sa-ti faci 5000000 de cruci. Eu sunt un copil de 12 ani, citesc biblia si ma rog. Chiar si cei de la PRO TV au dat filmul cu Isus, iar Ioan Botezatorul spune sa va Pocaiti. Imi pare rau dar daca numele vostru nu sunt scrise in Cartea Vietii veti arde in ghiena. Cartea Vietii veti afla pe parcurs ce este daca va pocaiti.

  • Didi
   iulie 6, 2015 at 7:01 pm

   Domnul sa te binecuvanteze Denisa , sunt deacord cu tine

  • Vivian
   februarie 2, 2016 at 1:39 pm

   Dragalasa Denisa, Spor la strangerea de ajutoare de buna voie!Ai fost saptamana aceasta la o vaduva sa-i speli vasele? Ai postit pentru o persoana disperata care nu era penticostala? ai dat bani la vre-un cersetor care culmea mai era si tigan-nepocait evident? cand a venit aia de la biserica ortodoxa sa faca o strangere ai dat un leu sau tu nu dai decat la adunare?Cum e voie cu batic sau fara? cu fusta pana la glezne, la genunchi sau mai sus? machiata sau nemachiata? Te pupi cu iubitul sau nu?Nu te tii de mana ca e pacat? Dupa ce te mariti te bate , dar asta nu se pune ca tu doar trebuie sa fii supusa…..Ai sa faci toti copii care tii da Domnul sau iei contraceptive? sau mai bine faci maxim 3 cezariene ca cica nu puteai naste normal?SAU POCAINTA ESTE DOAR IN INIMA! pai de ce nu o pastrezi in inima si du-te de te roaga in natura , iubeste-i pe cei din jur , fa bine, roaga-te, lasa-l pe Dumnezeu sa hotarasca daca meriti mantuirea nu fa tu troc cu EL.Pentru ca nu ai si primit-o cand te-ai pocait aceasta trufie si mandrie cu care va indoctrinaza ”Pastorii” de a va vedea mai buni ca altii…..ce zici?Puteti sa faceti ce vreti ca va iarta oricum pt ca aveti mantuirea asigurata?OARE ??!!

 16. lea
  august 31, 2014 at 11:20 pm

  Asai! hai sa nu judecam pe nimeni pina la urma sintem oameni toti ,toti gresim cine e fara pacat , si nu te ajuta erligiea cu nimic , la fel pot sa judec si eu pe popi vostri care. Fara bani nu ingroata pe nimeni sau nu cununa pe nimeni deci mai bine fiecare cu cea ce are pina la urma .

 17. Daniela
  august 31, 2014 at 9:04 pm

  Draga scriitorule,

  Dupa cum vad, esti foarte revoltat. SI ai tot dreptul. In viata intalnim tot felul de oameni. Unii mai tari, altii mai slabi. Fiecare isi traieste viata dupa cum doreste, trec anii si te regasesti la capatul firului. Atunci ce mai conteaza? Cum au trait cei de langa tine? Sau tu insuti scriitorule… vei pleca cu pumnii goi. Si apoi? Vei da socoteala de actiunile vecinilor tai „religiosi” sau de ale tale?

  Doar pentru ca un om merge la biserica/adunare, nu il face sfant. Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 1:27, ne spune care este religia adevarata: ,,Religiunea (cucernicia) curata ai neîntinata înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve în necazurile lor si sa ne pazim neîntinati de lume.”

  Iti doresc tot ce-i mai bun in viata!

 18. deni
  august 31, 2014 at 6:55 pm

  Ai grija ce vorbesti ca totul e scris undeva..si Dumnezeu aude si vede!

Ai ceva de zis? Zi!