Orașul gunoaielor de lux

IO râd singur, de multe ori, de lucrurile pe care le văd în Oradea. Și nu zic asta la figurat ci mă refer la faptul că merg, de multe ori pe stradă și mă apucă râsul de câte vreo chestie sau situație pe lângă care trec. Și de multe ori mă opresc să fac o poză, ca să le arăt și altora. De exemplu, în urmă cu două zile eram în trecere prin Rogerius, pe strada Ovidiu. Ce am văzut acolo m-a amuzat foarte tare. Vedeți și voi în pozele de mai jos.

Mergeam dinspre Lacul Roșu spre Decebal. Abia intrasem pe stradă, când, lângă intrarea într-un bloc am observat ditamai grămada de gunoaie, revărsate pe asfalt din containerele prea pline în care trebuiau să stea. Nu am fost surprins. Am mai văzut io d’astea…

gunoaie1

Click pe imagine pentru dimensiunea originală.

Am continuat să merg, iar după vreo alți douăzeci de metri, alte gunoaie. Între blocuri, închise într-o cușcă metalică lângă care tronau măreț containerele de colectare selectivă colorate. Nu am fost surprins. Am mai văzut io d’astea.

gunoaie2

Click pe imagine pentru dimensiunea originală.

Am continuat să merg, încă vreo 20 de metri și m-a oprit… Surpriza! Șocul! Incredibilul! Alte gunoaie. Dar din astea eu nu am mai văzut!

Platformă de gunoi cu acces cartelă. Supravegheată video. Cu arbuști decorativi în față, complet închisă, din tablă cutată de 3 mm. O frumusețe de platformă de gunoi ultramodernă. Mă așteptam să văd din moment în moment valetul de parcare și majordomul. M-au năpădit instantaneu o grămadă de gânduri și întrebări. Cu ce ridică gunoiu ăla, cu Ferrari-ul? Cu iahtul? Al cui e? Nu-mi pot imagina. Oare când coboară să ducă gunoiul e însoțit de gărzi de corp? Oare mănâncă aur și diamante și acolo depozitează resturile de la masă? Ce Dumnezeu sfânt din ceruri poate conține gunoiul ăla? O fi doar o acoperire pentru vreun centru secret al SRI și au construit depozitul ăsta de gunoi ca să nu atragă atenția asupra lor? Da, precis asta e. Găndire românească. Deși s-ar putea să fie și sediul bărbaților în negru și de aici să pornească în fiecare zi la vânătoare de extratereștri. Că am văzut deja în Oradea multe lucruri ciudate.

gunoaie lux

Click pe imagine pentru dimensiunea originală.

gunoaie lux2

Click pe imagine pentru dimensiunea originală.

Adevărul e că habar nu am de ce și cum e platforma aia de gunoi așa de… șmecheră. Și de ce sunt așa de norocoase gunoaiele de acolo, când rudele lor zac pe jos, 100 de metri mai încolo, ca niște… gunoaie. Voi ce ziceți? Dacă știți ce e, luminați-mă și pe mine. Dacă nu, dați-vă cu părerea și promit să premiez cel mai original răspuns. Cu doi saci plini cu tot felul de gunoaie. Nu ofer transport, însă, așa că va trebui să le ridicați de la mine de la ușă. 🙂

Parerea ta?

Ai ceva de zis? Zi!